Pretraži sajt
Blog
30.07.2024.

Povjerenje profesionalaca od 1947. godine

Pioniri inovacija

Brend Oregon, osnovan 1947. godine u Portlandu, Oregon, napravio je revoluciju u industriji sječenja drva sa svojim modernim lancem za testere. Inspirisan larvama brodskih žižaka, Joe Cox je izumio lanac koji je bio brži, bolji i dugotrajniji od prethodnika, postavljajući temelje standarda sigurnosti i kvaliteta. Tokom 1970-ih, inženjeri iz Oregona razvili su test mašinu koja je postavila osnove za sigurnosne zahtjeve, stvarajući standard za sigurnost od povratnog udara.

Izuzetan kvalitet lanaca i vodilica

Oregon posjeduje preko 350 patenata za upotrebu i dizajn, i prodaje više od 200 miliona stopa lanaca za testere svake godine. Sa 8 najsavremenijih proizvodnih postrojenja širom svijeta, Oregon lanci i vodilice su izrađeni da premašuju standarde originalnih proizvođača opreme za sječenje uz više od 25 standarda za kontrolu kvaliteta.

Velika pokrivenost tržišta

Oregon je prepoznatljiv kao brend sa najvećim opsegom opreme za vanjski rad. Njihovi proizvodi odgovaraju i premašuju standarde originalnih proizvođača opreme. Oregon je originalni proizvođač lanaca za testere, vodilica i noževa za 90% glavnih brendova u svijetu, a 3 od 4 profesionalca preferira Oregon brend. Njihovi proizvodi su dostupni kod preko 30.000 dilera na 6 kontinenata.

Kompletni sistemi sječenja

Oregon dizajnira kompletne sisteme za sječenje, uključujući lance za testeru, vodilice i lančanike za industrijsku opremu za sječenje drva.

Širina asortimana

Sa robustnim asortimanom koji uključuje lance za testere, vodilice, ličnu zaštitnu opremu, alate za oštrenje, električne testere i maziva, Oregon podržava sve, od profesionalaca do DIY entuzijasta. Oregon sistemi sječenja su brži, jači i trajniji, čineći ih prvim izborom za OEM-e i liderom u industriji.

Inovacije i sigurnost

Oregon je pionir u prevenciji povratnog udara, sa izumima kao što su zaštitni čistači, branici za nitne lanca i poboljšane vodilice. Oregon lance karakteriše artikulisano brušenje, konzistentna površinska obrada i ujednačeno mikro kovanje. “Dresser Link” tehnologija olakšava ravnomjerno oštrenje, pružajući superiorne performanse.

Oregon lanci i vodilice su prvi izbor za mnoge vodeće brendove: Stihl, Husqvarnu, Echo, Makita, Villager, AGM, Ryobi i druge. Zbog svoje pouzdanosti, kvaliteta i inovativnih rješenja, bez obzira na to koji brend koristite, možete biti sigurni da sa Oregon proizvodima dobijate vrhunske performanse i dug vijek trajanja.

Od 1947. godine, Oregon je sinonim za kvalitet, inovaciju i pouzdanost u industriji sječenja drva. Sa bogatom istorijom, odličnim kvalitetom proizvoda, globalnom pokrivenošću tržišta i snažnim brendom, Oregon ostaje lider u industriji, pružajući vrhunske proizvode za sve Vaše potrebe.